Veranderingen moeten Varend Corso Westland nieuw elan geven

Bij het Varend Corso Westland gaat volgend jaar veel veranderen. Zo verhuist het corsoweekend naar het eerste weekend van juli, komt er een dag extra bij en wordt de route uitgebreid naar Den Haag. Voor het bestuur stond vast dat er iets moest veranderen, omdat het aantal deelnemers al enkele jaren terugloopt en ook verschillende sponsoren in de afgelopen edities zijn afgehaakt.

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 juli vaart het corso door de Zuid-Hollandse wateren. Met de verhuizing naar een weekend buiten de vakantieperiode hoopt de organisatie meer publiek te trekken en kunnen meer deelnemers en schippers meevaren. De schippers steken volgend jaar al op donderdagmiddag van wal, om vanaf Honselersdijk naar Maassluis te varen. Op vrijdag leidt de route vanuit Maassluis, via Vlaardingen en Midden-Delfland naar Delft. Op zaterdag start de stoet in Den Haag en trekt het centrum in. Op de slotzondag worden de boten in het ‘eigen’ Westland onthaald.

Samenwerking met SBS6

Nieuw is ook de samenwerking met televisiezender SBS6. Daarmee wil de organisatie de bekendheid van een van de grootste evenementen van Nederland nog verder vergroten bij het publiek. ‘De prachtige Westlandse bloemen, planten en groenten komen via de televisie bij nóg meer mensen letterlijk in beeld.

Bron en foto: Varend Corso Westland

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties