Veredelaars en kwekers presenteren noviteiten

Nu de fysieke Flower Trials niet door kunnen gaan vanwege corona, presenteren kwekers en veredelaars online en voor een klein publiek hun nieuwe bloemen en planten. We stellen er enkele voor.

HilverdaFlorist brengt een nieuwe Salvia en Garvinea op de markt. De Salvia Strawberry Lake is een nieuwe soort binnen de Salvia Salgoon serie, die zich kenmerkt door planten met lange bloemstelen en donkere contrasterende kleuren van bloemen, stelen en blad. Strawberry Lake heeft groot blad en roodpaarse bloemen. De plant trekt bijen en vlinders aan.

De Garvinea Majestic serie is volgens de veredelaar ‘een mooie aanvulling op het tuingerbera-assortiment’. De serie bevat sterke tuinplanten met dubbele bloemen in drie kleuren: geel, lichtroze en donkerrood. Ook deze plant trekt verschillende bestuivers aan.

Calla ‘Zazu’

Dynaplant introduceert de nieuwe roze Calla ‘Zazu’. Dit ras is volgens de kweker onderscheidend door de grote hoeveelheid bloemen, die boven het gewas uitkomen. Onderzoek toont bovendien aan dat de bloeiduur van Calla ‘Zazu’ bovengemiddeld is. Calla ’Zazu’ is leverbaar in grote aantallen. ‘Door een intensief selectieprogramma zijn wij continu op zoek naar verbeteringen in het aanbod. We zoeken naast verbeteringen van de plant, ook naar betere beschikbaarheid van verschillende kleuren door het jaar heen’, vertelt Dietrick Hanenmaaijer, productmanager bij Dynaplant.

Nieuwe lelies

Moerman Lilium presenteert twee nieuwe lelies. Roselily Aïsha heeft grote witte bloemen met een groen hart. De roselily’s staan bekend als stuifmeelvrij en hebben geen stamper. De tweede noviteit heet Double Oriental Anouska en heeft een roze kleur. De grootbloemige lelie is vorig jaar uitgebreid getest door Moerman Lilium. Hier viel de lange houdbaarheid van de snijbloem enorm plus de gevulde bloemvorm.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties