Verlies Bloomon toegenomen, maar corona stuwt omzet omhoog

Bloomon realiseerde in 2019 een nettoverlies van €4,3 miljoen, na ook in 2018 reeds €4,1 in de min te hebben gestaan. Dit meldt zakenblad Quote op haar website naar aanleiding van de boekhouding over 2019 die de online bloemenservice bij de Kamer van Koophandel heeft gedeponeerd.

Volgens het artikel was het eigen vermogen van Bloomon eind 2019 bijna €2 miljoen negatief. Om de balans overeind te houden, werd afgelopen jaar €7,5 miljoen geleend bij de Rabobank met een looptijd tot 2022. Daarnaast is er ook een in 2018 verstrekte aandeelhouderslening van €3 miljoen tot nader order doorgerold. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze in 2019 zou worden afgelost. Uit het jaarverslag blijkt tevens dat Bloomon 32 medewerkers zag vertrekken dankzij een ontslagronde.

Positief over 2020

Over 2020 is het Amsterdamse bedrijf positiever. Na het uitbreken van het coronavirus namen de verkopen toe, zowel in het aantal abonnementen als bij de losse boeketten. Of dit ook tot zwarte cijfers resulteert is echter niet bekend

Bron: Quotenet.nl | Foto: Bloomon

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties