Versierde menwagen, motor en scooter in de school

Vandaag, dinsdag 20 april,  staat voor studenten van de opleiding Lentiz |Bloem & Design in het Westland het laatste gedeelte van hun opleiding op het programma: het praktijkexamen. Voor dit examen wordt van alles uit de kast getrokken. De studenten decoreren zelfs een menwagen, motor en  scooter met bloemwerk.

De mbo-studenten, zowel niveau 3 als 4, moeten voor hun examen aan de slag met verschillende opdrachten. In het examen komt het hele proces aan bod: van ontwerp tot kostprijsberekening en van duurzaam werken (recycling, afval scheiden) tot eindresultaat.

Een van de opdrachten is het maken van een plantenarrangement voor in een kantoorpand. Lisa Meenk, student Bloem & Design: ‘De voorbereiding op deze opdracht moesten we thuis doen. Met mijn opdracht ben ik vooral bezig met het thema duurzaamheid. Ik maak bij mijn ontwerp daarom gebruik van drie oude pallets, waar ik plantenbakken van maak. Het idee is dat iedere werknemer zijn eigen plantje heeft en die mee kan nemen naar zijn/haar werkplek. In de plantenbak is een watergeefsysteem geïntegreerd. Ook zal er op de plantenbak staan hoe de plant heet, welke verzorging de plant nodig heeft en van wie hij is om zo interactie over de planten te krijgen.’

Expositie op afspraak te bezoeken

Een andere opdracht is het maken van een actueel bloemwerk (bruids-/rouwwerk) met daarin de stijltrend Human Touch van Bloemenbureau Holland verwerkt. Studenten mogen zelf kiezen op welke creatieve manier zij dit vormgeven. Zo zal er deze week bij Lentiz | MBO Westland onder meer een menwagen, motor en scooter met bloemwerk tentoongesteld zijn.

Normaal gesproken wordt het eindexamenwerk van de studenten groots geëxposeerd. Vanwege Covid-19 zal de expositie dit jaar alleen op kleine schaal en op afspraak te bezoeken zijn door ouders en stagebedrijven. Aangezien Lentiz | MBO Westland in het World Horti Center is gesitueerd, heeft het WHC hier hun beursvloer voor beschikbaar gesteld. Het is wél mogelijk om na donderdag 22 april de eindresultaten te bekijken op de website en de socialmediakanalen.

Bron en foto’s: Lentiz

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties