Vier prijswinnaars fotowedstrijd Bloemencorso Bollenstreek bekend

De prijswinnaars van de fotowedstrijd van Bloemencorso Bollenstreek zijn bekend gemaakt. De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van het alternatieve corsoweekend en leverde ruim 180 foto’s op.

De wedstrijd is opgedeeld in vier categorieën: (semi)professionals, social influencers, jeugd en een klassieke afbeelding. De winnende foto’s worden opgenomen in de tentoonstelling 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek in 2022.

Gieny Westra won de wedstrijd in de categorie (semi)professional. ,,Een creatieve invalshoek met de vrolijke kleuren combi geel en rood in een minder vrolijke tijd van Corona”, zo sprak de vakjury.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

De foto van prijswinnaar Gieny Westra in de categorie (semi)professional. Wie kent de toekomst en waar gaat het heen. Het contrast in de tegenovergestelde wereld in de bol sprak jury erg aan.

Met als opdracht: Hoe reageren jouw volgers op jouw voorjaarspost, waar het echte lentegevoel van afspat, ging Hanneke van Rij op pad. Zij won met onderstaande plaat in de categorie social influencers. ,,Hanneke maakte deze foto waarbij licht en kleur met elkaar hand in hand gaan. De donkere lucht, die we dit voorjaar wel vaker zagen en de mooie rode tulpen vangen in één beeld de streek met haar diverse seizoenen.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

De prijs in de categorie social influencers ging naar Hanneke van Rij. ,,Hanneke maakte deze foto waarbij licht en kleur met elkaar hand in hand gaan.”

Melanie Cederhout maakte de mooiste foto in de categorie jeugd. Een heuse selfie met een corsowagen. Een stralende Melanie en de zon op de achtergrond maken de afbeelding compleet.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Melanie straalt naast een corsowagen en wint daarmee in de categorie jeugd.

De vierde en laatste categorie stond in het teken van de corso voor de eeuwwisseling. Gerard Out kwam volgens de jury met de allermooiste foto uit het corsoverleden. ,,De winnende foto in de categorie historie, laat meer zien dan een prachtige praalwagen alleen. Ook al is het beeld niet helemaal scherp, er zitten allerlei sporen in verscholen die iets prijsgeven over de tijd waarin de foto is genomen”, zo oordeelt de jury.

Gerard Out won de fotowedstrijd in de categorie historie. ,,Het NS-logo op de praalwagen was in gebruik van 1946-1962 en de tekst “NEEM DE TREIN” geeft weer hoe de actualiteit ruim een halve eeuw geleden al diende als inspiratiebron voor het vormgeven van alle bloemenpracht.” Gerard Out won de fotowedstrijd in de categorie historie.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties