Vijftig tinten groen

Er is een branchegenoot die ik enorm bewonder. Ik verklap niet wie het is, maar hij is mijn held. Ik word altijd blij als ik hem zie. Hij is super creatief, ondernemend en buitengewoon veelzijdig. Zijn passie voor ons vak raakt me.

Ik noem hem nu even bloemist Groen. Alle foto’s van zijn arrangementen die ik kan vinden, print ik uit. In fotolijstjes en op mijn kussensloop prijken zijn bloemrijke oranje boeketten.
Ook met zijn privéleven dwingt hij respect af. Sinds vorig jaar, waarschijnlijk ingegeven door iets teveel gewicht halverwege zijn goddelijke lichaam, maakt mijn held enorme tochten op zijn racefiets. Op Facebook zie ik de foto’s met zweet en snot. Die wil ik niet op mijn kussensloop.
Maar jaloers op mevrouw Groen ben ik niet. Mijn bloemenheld is namelijk wel erg veel in het buitenland aan het schikken. Met zijn Zeeuwse tweelingbroer. Om te voorkomen dat mevrouw Groen binnenkort zelf de bloemetjes buiten gaat zetten, heb ik nu een advies voor jou, Martin. Zorg dat je haar held blijft. Geef mevrouw Groen al je passie en maak straks, tijdens de kerst, het aller-, allermooiste boeket voor háár. Met 50 tinten kerstgroen. Ik heb genoeg aan een foto. Echt.

Anna Koster