’Voor speelplekken is het jaar 2050 al begonnen’

  Wie een toestel of speelplek ontwerpt, moet nu al nadenken over de eis dat speelplekken in 2050 circulair moeten zijn. Dat vindt Elske Oost, adviseur speelruimte bij OBB Ingenieurs.

  Speelruimtes worden immers voor de lange termijn ontworpen? Zeg voor de komende 25 tot 30 jaar. „Dan is in feite 2050 nu al begonnen.’’ Het jaar waarin de Nederlandse economie volledig circulair moet zijn.

  Ver-van-mijn-bed-show

  Toch concludeert Oost dat het vak daar nog nauwelijks mee bezig is. „Ja, er wordt best nagedacht over duurzaamheid. Ja, fabrikanten kijken of ze milieuvriendelijker kunnen produceren. Ja, ambtenaren worden door de burger steeds vaker aangesproken over een leefbare en levensloopbestendige wijk. Maar dat is nog altijd wat anders dan dat er echt circulair wordt gedacht. Vaak nog een ver-van-mijn-bed-show.’’

  Webbijeenkomst op 2 februari

  Om meer inzicht te geven wat het betekent om circulair aan de slag te gaan met je speelruimte organiseert OBB ingenieursbureau op dinsdag 2 februari een webbijeenkomst. In slechts vijftien minuten legt Oost de basisprincipes uit van circulaire speelruimte en welke strategieën je daarbij kunt hanteren.

  De webbijeenkomst vindt ’s middags plaats van 15.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie en de benodigde URL, kijk op www.obb-ingenieurs.nl.

  Foto: Shutterstock

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties