Wanneer is de volgende vakantie?

Elk jaar verlangen we naar een welverdiende zomervakantie. Bij veel bloemisten betekent op vakantie gaan dat de winkel dicht moet. Dat vraagt heel wat organisatie: je moet zorgen dat alle bloemen en planten op tijd verkocht zijn. Ook thuis moet er nog veel gebeuren. De kampeerspullen weer van zolder. Snel nog even naar de winkel voor een nieuwe zwembroek, scheermesjes, zonnebrand. Pas als alles is geregeld en ook de hond is ondergebracht is het tijd voor VAKANTIE!

Vol goede moed ga je op weg naar je bestemming. De kinderen beginnen al na honderd kilometer te vragen: ‘Hoe lang nog?’ Amper over de grens zitten ze elkaar al op de achterbank te jennen. Een lichte migraine komt op als de eerste file in zicht komt.

Na een lange vermoeiende reis kan het uitrusten dan eindelijk beginnen. Dat dacht je; de eerste dagen ben je nog helemaal van slag. Als bloemist ben je meestal al heel vroeg op pad en ook tijdens je vakantie word je om vijf uur ’s ochtends wakker in je slaapzak. Na een aantal dagen raak je eindelijk in de relaxmodus en kun je eindelijk genieten: boekje lezen, beetje bbq-en, glaasje drinken.

Zo halverwege de vakantie begint de onrust weer toe te nemen. Stiekem ga je weer aan de winkel denken. Je wordt al moe als je denkt aan wat er allemaal moet gebeuren bij thuiskomst. Je neemt nog maar een glaasje wijn.

En dan is het is zover, de vakantie is ten einde. Luid toeterend neem je afscheid van je nieuwe vrienden. Eenmaal thuis is het vrije leventje al snel vergeten. Wassen, strijken, opruimen, boodschappen doen; al snel zit je weer in het drukke, gehaaste bestaan van alledag.

Je leeft je helemaal uit met inkopen, want de winkel is leeg. Daar gaan best wat centen in zitten. Ook twee weken geen omzet is niet goed voor je banksaldo. Dat geeft toch een wat onrustig gevoel. Over de rekeningen die keurig op een stapeltje liggen maar te zwijgen. Die doen helaas nooit aan vakantie. Aan het einde van de eerste week heb je alles eindelijk op orde. Uitgeteld plof je neer op de bank. Wanneer is de volgende vakantie? Je bent eraan toe!

Jan van der Horst – bloemenenplantenbeurs.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties