Warmtecoöperatie Wippolderlaan opgericht

  Afgelopen week is de Warmtecoöperatie Wippolderlaan formeel opgericht bij de notaris. De coöperatie wil de aangesloten glastuinbouwbedrijven – die op dit moment goed zijn voor 100 ha glas – in het gebied nabij de Wippolderlaan in Westland van duurzame warmte gaan voorzien tegen een concurrerende prijs. Daartoe wordt eerst onderzocht wat de mogelijkheden van geothermie in het gebied zijn.

  Voorzitter van de coöperatie is Ewald de Koning (Ter Laak Orchids). Ted van Luijk (Kwekerij van Luijk & Zn.) is penningmeester en Bart de Bakker (De Bakker Westland) is secretaris. Jacco Besuijen (Prominent) is algemeen bestuurslid.

  Foto: Warmtecoöperatie Wippolderlaan

  De betrokken ondernemers willen gezamenlijk onderzoeken in hoeverre hun bedrijven kunnen worden aangesloten op een toekomstig warmtenet. „In eerste instantie gaan we de mogelijkheden van een aardwarmtebron in het gebied onderzoeken, maar we gaan ook andere warmtebronnen verkennen. Ook onderzoeken we een eventuele koppeling met Warmtesysteem Westland”, aldus De Koning.

  Drie commissies
  De coöperatie heeft drie commissies gevormd: een technische commissie, een financiële commissie en een commissie die met andere warmte-initiatieven in het Westland gaat kijken hoe een groter warmtesysteem kan worden gerealiseerd. Energie Transitie Partners (ETP) en LTO Glaskracht Nederland ondersteunen en faciliteren het proces en de werkzaamheden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties