Webshops pieken dit jaar korter

  Webshops in tuinplanten hadden een topvoorjaar, maar in 2020 hield de piek langer aan. „Dit jaar is er een groot verschil met vorig jaar, toen bijna iedereen thuisbleef”, zegt Marco Weismann van directplant.nl

  Bij directplant.nl kwam de voorjaarspiek dit jaar vroeg en snel op gang. „Direct na de vorst werd het gigantisch druk, zelfs nog drukker dan vorig jaar. Maar het loopt ook sneller weer af”, zegt Weismann.

  Hij noemt hiervoor drie redenen: het zomerweer, de naderende vakanties en de schaarste, vooral bij de vaste planten. „Vaste planten reserveren wij niet vooraf. Dit maakt de inkoop lastig, want het aanbod is minimaal. Er is vorig jaar al heel veel verkocht en door de kou in april moeten veel vaste en klimplanten nog groeien, om qua lengte en beworteling aan de kwaliteits­eisen te voldoen.”

  Werknemers bij directplant.nl laden een bestelling. (Foto: Ron Barendse)

  Daarnaast merkt Weismann dat veel mensen de grootste investeringen in hun tuin vorig jaar al hebben gedaan en dit jaar weer meer op vakantie gaan. „Hierdoor worden mensen voorzichtiger met nieuwe planten in de tuin zetten. Dit is een groot verschil met vorig jaar, toen bijna iedereen thuisbleef.”

  Wat is de ervaring deze zomer bij webshop warentuin.nl?

  Lees de volledige rubriek Handelsstemming in De Boomkwekerij editie 13. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties