Wedstrijd Bloem&Blad Talent Award gaat definitief door op 6 maart

De wedstrijd om de Bloem&Blad Talent Award gaat zaterdag 6 maart definitief door bij Bloemengroothandel Van der Vijver in Rijnsburg. Alle voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus worden in acht genomen; helaas kan er daarom geen publiek bij de finale aanwezig zijn. De drie finalisten Jade van Schie, Naomi Huisman en Anne van de Greef strijden om de felbegeerde titel.

Eind 2020 stuurden diverse talenten een filmpje in waarin ze bloemwerk maakten met als thema Twinkeling. Uit alle kandidaten koos de redactie aan de hand van een aantal criteria de drie finalisten Jade van Schie, Naomi Huisman en Anne van de Greef. Jade (20) is afgestuurd aan het Wellant MBO Aalsmeer en volgt momenteel de vakopleiding aan Aeres in Wageningen. Naomi (20) heeft de opleiding Bloem, Groen & Styling niveau 4 afgerond aan het Zone College en Anne (18 jaar) volgt de opleiding vakexpert bloem, groen & styling niveau 4 aan Helicon.

Mysterybox

De kandidaten krijgen drie opdrachten waarbij hun creativiteit en originaliteit volgens vaste criteria worden beoordeeld. In de eerste opdracht staan trends centraal. De finalisten mogen deze opdracht thuis voorbereiden en krijgen de verse bloemen voor de opdracht uitgereikt. Opdracht twee heeft als thema Oud en Nieuw. De kandidaten krijgen een ‘oude’ vaas waarop ze een vernieuwend boeket moeten maken. En opdracht drie is een verrassingsopdracht. In een mysterybox, die de kandidaten ter plekke krijgen uitgereikt, zit een aantal ‘vreemde’ objecten die ze moeten gebruiken.

Jury

De jury bestaat net als vorig jaar uit bloemist/arrangeur Pascal Zijlmans van Ambianze Zijlmans Bloem&Sfeer in Kaatsheuvel en consumentendeskundige Onne Gerritsen. Nieuw in de jury is Katja van Ewijk, groenstyliste/blogger en eigenaresse van Personalgreen.

Prijzen

De winnaar van de wedstrijd draagt een jaar lang de titel Bloem&Blad Talent 2021, ontvangt een mooie award, krijgt een interview in Bloem&Blad en mag meewerken aan een van de Trendspecials die Bloem&Blad dit jaar uitbrengt.

De Bloem&Blad Talent Award wordt mede mogelijk gemaakt door Bloemengroothandel Van der Vijver, Chrysal International, Smithers Oasis en plantengroothandel MEERgroothandel.

Tekst en beeld: Bloem&Blad

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties