Winkelen op afspraak verruimt verkoop assortiment bloemist

Winkeliers mogen vanaf 3 maart weer klanten ontvangen in hun winkels, maar wel alleen op afspraak. VBW, die dinsdag 23 februari met een actie op het Binnenhof nog pleitte voor volledige openstelling, is toch tevreden met deze kleinere versoepeling. ‘Bloemisten kunnen nu het volledige assortiment, dus niet alleen bloemen, maar ook planten, bollen en potterie, gaan verkopen.’

Premier Mark Rutte gaf dinsdagavond 23 februari een persconferentie waarin hij enkele versoepelingen aankondigde. Hiermee hoopt hij met name de kleine winkeliers tegemoet te komen en meer lucht te geven. ‘We beseffen dat winkelen op afspraak voor het grootwinkelbedrijf weinig soelaas biedt. Daarom zijn we met deze bedrijven in gesprek over welke aanvullende steun eventueel nodig is’, aldus Rutte.

Voor het winkelen op afspraak geldt dat klanten zich minimaal vier uur vóór hun bezoek moeten aanmelden en winkels mogen maximaal twee klanten tegelijk per verdieping ontvangen. In totaal mogen er maximaal zes klanten per uur langskomen; elke klant krijgt een tijdslot van minimaal tien minuten. De al geldende regels van mondkapjesplicht en 1,5 meter afstand blijven ook van kracht.

Marco Maasse van VBW in gesprek met demissionair minister Carola Schouten van landbouw.

Gesprekken met ministers

VBW en Tuinbranche Nederland voerden dinsdag 23 februari overdag actie op het Binnenhof. Zij boden namens de bloemisten en de tuincentra bloemen en planten aan ministers en kamerleden aan en gingen met hen in gesprek. Gepleit werd voor een volledige opening van alle bloemenwinkels en tuincentra. ‘Vitamine G(roen) is voor iedereen op dit moment onmisbaar’, aldus de brancheverenigingen.

Hoewel een volledige opening nog niet mag, is VBW blij dat de lobby heeft geleid tot verdere verkoopmogelijkheden voor bloemisten. ‘We hadden echter gehoopt op meer en pleiten nog steeds voor een volledige opening, zonder de restricties.’

Bron en foto: VBW

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties