‘Winkels toch nog niet open op 21 april’

Het demissionaire kabinet gaat morgen, dinsdag 13 april, geen versoepelingen aankondigen van de coronamaatregelen per 21 april, meldt NOS. Dat liet een woordvoerder van het kabinet weten na het Catshuisoverleg van zondagmiddag 11 april. Dit betekent dat winkels en terrassen op 21 april nog niet open mogen.

Afgelopen week werd gesproken over het schrappen van de avondklok en het openen van terrassen en winkels 21 april, maar het kabinet vindt dat toch nog te vroeg omdat de piek in het aantal besmettingen nog niet is geweest. Zondag 11 april meldde het RIVM ruim 8200 besmettingen. Als de besmettingscijfers het toelaten, zijn het openen van terrassen en het schrappen van de avondklok wel voorzien voor 28 april. Mogelijk wordt er dan ook gekeken naar versoepelingen voor winkels en in het onderwijs.

Verbijstering

Minister De Jonge van Volksgezondheid probeerde de afgelopen dagen de verwachtingen al een beetje te temperen. Nadat De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen had gezegd verbijsterd te zijn door de versoepelingen die eraan leken te komen, zei De Jonge dat ‘we in het zicht van de haven geen domme dingen gaan doen’.

INretail, de branchevereniging voor winkels in de non-foodsector, is verbijsterd over het besluit. ‘We zijn enorm teleurgesteld dat de versoepelingen niet doorgaan. Zeker omdat er hoop was. De berichten over versoepelingen ten aanzien van het winkelen, wekte verwachtingen.’

Bron: NOS | Foto Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties