Zij-instromers starten via Leerwerkloket met opleiding bloembinden

Vrijdag 23 april vond de aftrap plaats van de basisopleiding bloembinden bij Plantion in Ede. Tien zij-instromers leren in acht weken de basisvaardigheden voor het maken van een boeket, de namen van bloemen, hoe je klanten in een bloemenwinkel helpt en hoe je een boeket mooi inpakt.

De opleiding wordt georganiseerd door het Leerwerkloket Regio Foodvalley in samenwerking met Floral Academy en het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley. De kandidaten krijgen zo nieuw perspectief op werk. De financiering gaat via scholingsvouchers, waarvoor de provincie Gelderland een budget vrijmaakt. Het biedt werkzoekenden de kans om zich te laten omscholen naar een kansrijke sector.

Debby Heltzel, projectleider Leerwerkloket Regio Foodvalley vertelt: ‘’De jongste kandidaat is 20 en de oudste 59 jaar en allemaal zijn ze zeer gemotiveerd om met bloemen te leren werken. Daarna helpen we ze bij het zoeken van een baan, bijvoorbeeld in een tuincentrum, bij een bloemenveiling of in een bloemenwinkel als ondersteuning. We hebben in drie weken tijd al aan 68 kandidaten scholingsvouchers toegekend. Het is vaak net het duwtje wat mensen nodig hebben om in actie te kunnen komen.’

Leerwerkloket Regio Foodvalley

Het Leerwerkloket Regio Foodvalley stimuleert de combinatie van leren en werken door kosteloos advies te geven. Het Leerwerkloket is er voor werknemers, werkzoekenden en scholieren. Het geeft advies over scholing, leerbanen, solliciteren en scholingsprojecten en werkt nauw samen met het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley.

Bron en foto: Floral Academy

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties