Zoekgedrag naar bloemisten Valentijnsdag onderzocht

  Op welke dagen wordt er rond Valentijnsdag het meest gezocht op bloemist? Dat hebben Telefoonboek.nl en Openingstijden.com onderzocht. En wat blijkt: dat zijn 4 en 14 februari én de dag na Valentijsdag.

  Voor het onderzoek hebben Telefoonboek.nl en Openingstijden.com het zoekgedrag in de maanden januari en februari van 2016 bekeken. Het aantal zoekopdrachten naar telefoonnummers van bloemisten is bij Telefoonboek.nl in deze maanden het hoogst op 4 februari. Toen werd er 55 keer gezocht op de categorie ‘bloemist’. De dag met de op één na grootste piek is de dag na Valentijnsdag met 49 zoekopdrachten naar bloemisten. Misschien hadden er een hoop geliefden wat goed te maken.

  14 februari

  Op zowel de mobiele als de desktopversie van Openingstijden.com vindt de grootste zoekpiek naar bloemisten plaats op 14 februari zelf. Opvallend is dat Valentijnsdag in 2016 op een zondag viel. Op de desktopversie werd er 201 keer naar een geopende bloemist gezocht, op de mobiele versie zelfs 597 keer. In beide gevallen is de dag met de op één na meeste zoekopdrachten 13 februari. Dit betekent dat er dus veel last-minute aankopen gedaan worden voor Valentijnsdag.

  Bron: Telefoonboek.nl Openingstijden.com

  Foto: INGImage