Een vliegende start voor Frank Lenkens bij Klasmann-Deilmann

Advertorial – Op 1 oktober was zijn eerste werkdag bij Klasmann-Deilmann Benelux in Schiedam en op 3 oktober stond hij al op de GrootGroenPlus vakbeurs voor de boomkwekerij in Zundert. “Een geweldige manier om de sector en je collega’s heel snel te leren kennen!”, aldus een breed lachende Lenkens.

De in Brabant geboren en getogen Lenkens is een familieman, een sporter en een levensgenieter. Tijdens zijn studie Commerciële Economie was hij werkzaam bij een plantenbedrijf om zijn extra uitgaven te kunnen bekostigen. Tijdens die periode heeft hij zijn liefde voor de sierteelt, fruitteelt en bomensector ontdekt en is altijd werkzaam gebleven in deze branches.

Frank Lenkens gaat samen met Joy Godrie de regio Brabant en Limburg verder uitbouwen en heeft daar enorm veel zin in. “Ik heb met veel plezier voor een aantal professionele bedrijven gewerkt, maar ik heb de kans aangegrepen toen er een vacature vrijkwam bij Klasmann-Deilmann.  Ik heb de overstap gemaakt, vooral vanwege het duurzaamheidbeleid van de organisatie en de innovatieve kijk op de toekomst. Ook mijn toekomst en die van mijn kinderen.”

“Natuurlijk moet ik nog wel even wennen”, zegt Lenkens. “Veel van onze klanten ken ik nog niet, maar Joy is een geweldige collega, die mij in no time inwerkt in de organisatie en ons werkgebied. Eigenlijk werk ik nu al zelfstandig en dat bevalt mij uitstekend. De boomkwekerij vind ik een prettige en uitdagende sector. Ik hou van de traditionele en hechte cultuur, terwijl ze ondertussen wel open staan voor allerlei vernieuwingen. Dat moet ook wel, wil je in de toekomst kunnen blijven overleven. Ik hoop daar een substantiële bijdrage aan te kunnen leveren door kennis vanuit onze organisatie te delen en uit te wisselen met onze afnemers.”

Wilt u in contact komen met Frank? Bel hem op 010 – 85 11 153 of mail naar Frank.Lenkens@klasmann-deilmann.com.

Klasmann-Deilmann is een toonaangevende leverancier van substraten, grondstoffen en pluggen voor de tuinbouw en boomkwekerij. Het bedrijf beschikt over eigen veenderijen in Duitsland, Ierland, Litouwen en Letland. In het kader van duurzaamheid worden deze veenderijen na vervening teruggebracht in natuurlijke staat. Door de beschikbaarheid van een continu hoogwaardige kwaliteit van grondstoffen in eigen beheer, waaronder een groeiend aandeel alternatieve grondstoffen, zijn zij ook in staat om op langere termijn afnemers van de gewenste producten te voorzien. De substraten worden geproduceerd in overeenstemming met de richtlijnen van de RHP, ’s werelds strengste kwaliteitsnormen voor de substraatindustrie.

Frank Lenkens (l) en Joy Godrie (r) tijdens GrootGroenPlus in Zundert.