De Boomkwekerij Nieuws Clematis-merk gaat Chinese markt op

  Clematis-merk gaat Chinese markt op

  0

  Hongyue Horticulture Corporation gaat het merk Raymond Evison Clematis op de Chinese markt verkopen. Daartoe hebben het Chinese en Britse bedrijf een licentiecontract ondertekend.

  Raymond Evison werkte de laatste paar jaar al samen met Hongyue. Vanuit de eigen kwekerij, The Guernsey Clematis Nursery, worden al klimplanten naar China verstuurd om op de tuincentra van Hongyue te verkopen. Sinds vorig jaar gaat het ook om Clematis van de veredelaar die gekweekt zijn door Hoogeveen Plants in Hazerswoude.

  De samenwerking is nu verstevigd met de ondertekening van een licentiecontract, zo laat Raymond Evison weten: Hongyue heeft nu de exclusieve rechten om het merk Raymond Evison Clematis in China te verkopen, zowel op de fysieke tuincentra als via de e-commerce van Hongyue in het Aziatische land.

  Nieuwe Clematis die Raymond Evison heeft veredeld, zullen via Hongyue ook op de Chinese markt komen. Er zullen ook nieuwigheden enkel en alleen voor het Chinese bedrijf bestemd zijn.

  Hongye-voorzitter Jiang Deshen en Raymond Evison spelen samen in op de groeiende Chinese afzetmarkt voor planten.

  Foto: Raymond Evison Clematis

  Arno Engels
  Since 2000 Arno Engels is editor of De Boomkwekerij, Dutch magazine for hardy nurserystock. Since 2018 he is also Floribusiness editor.

  Reageer op dit artikel

  avatar