Derde Kantinegesprek op 13 november

  Woensdagavond 13 november vindt het derde Kantinegesprek van dit jaar plaats. Zes sprekers maken hun opwachting in Apeldoorn en zullen de toehoorders uitdagen op een andere manier naar de buitenruimte te kijken.

  Plaagdieren welkom
  Suze Peters schreef het ’Plaagdierboek’. Waar veel mensen beestjes in de tuin als een last of plaag zien, stimuleert zij om vanuit ecologie en duurzaamheid deze ongenode gasten te verwelkomen.

  Gouden beplanting
  Tuinarchitect Arjan Boekel won met zijn showtuin ’Tweede natuur – een groene habitat’  goud tijdens de eerste editie van Gardenista. Hij komt vertellen over het ontwerpen en realiseren van deze winnende tuin.

  Landschapskunst
  Jasper van der Graaf is artistiek leider bij het ACEC in Apeldoorn. Hij zal meer vertellen over de Showcase II tentoonstelling met als thema ‘Kunst over Landschap – Landschap over Kunst’.

  Herbarium van de Schilderswijk
  Victor van Pieterson heeft de afgelopen jaren de Schilderswijk in Den Haag afgespeurd naar wilde planten. Hierover verschijnt in november het Herbarium van de Schilderswijk, een boek vol foto’s, botanische informatie en verhalen over stadse natuur.

  Victor van Pieterson - Kantinegesprek
  Victor van Pieterson heeft de Haagse Schilderswijk afgespeurd op wilde planten.

  Vondels volkspark
  Norbert Peeters is botanisch filosoof en komt spreken over het thema ‘Vondels volkspark – Tussen stad en wildernis’. Wat waren de filosofische achtergronden voor het ontstaan van dit park en wat is de meest recente ontwikkeling in het denken over dit park?

  Botanisch cabaret
  Tuinontwerper Jolanda Vreeken ten slotte zal het botanisch cabaret verzorgen. Dit keer over een vrucht die in verband wordt gebracht met vruchtbaarheid, schoonheid en de dood.

  Aanmelden
  Het Kantinegesprek begint om 19.30 uur in het ACEC-gebouw in Apeldoorn. Het avondprogramma is kosteloos. Aanmelden is verplicht en kan via info@nova-tuinen.nl. Vanaf 18.00 uur wordt er een buffet geserveerd, dit kost € 17,50. Bij aanmelding voor de avond graag vermelden of meegegeten wordt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties