Documentaire ‘Het leven gaat niet altijd over tulpen’

  De Westfriese familie Schouten staat centraal in een documentaire over hun tulpenbedrijf, twee kinderen die professioneel schaatsen en de zorg voor moeder Jolanda die werd getroffen door een hersenbloeding.

  De familie Schouten in Andijk, vader, moeder, twee zonen en twee dochters, barst van de plannen en ambities. Dat werpt zijn vruchten af. Hun tulpenkwekerij Bloomore breidde in 2019 flink uit en jongste dochter Irene heeft op de Olympische Spelen al een schaatsmedaille binnengesleept. Oudste zoon Simon was succesvol marathonschaatser, er werd zelfs verwacht dat hij een Elfstedentocht kon winnen, maar hij richt zich inmiddels volledig op de kwekerij.

  Het gaat in dit gezin zeker niet alleen maar over tulpen. Wel over hard werken. En over hard trainen. En over moeder Jolanda. Het gaat heel veel over haar. Eind 2016 kreeg zij een hersenbloeding. De dokters gaven geen cent voor haar herstel. Maar het gezin Schouten liet het hierbij niet zitten. Dat is te zien in de documentaire ’Het leven gaat niet altijd over tulpen’

  Meer dan twee jaar volgde regisseur Barbara Makkinga het gezin. Een tijd waarin geïnvesteerd werd in het tulpenbedrijf, Irene en Simon om medailles streden en de zorg voor moeder bleef. Recensenten omschrijven het als een aangrijpende EOdoc over onvoorwaardelijke liefde, trouw, veerkracht en mantelzorg.

  Op maandag 7 juni om 20:00 uur is de documentaire te zien in het televisieprogramma EOdoc op NPO2. Bekijk hier de trailer

  De familie Schouten tussen hun tulpen. Op de voorgrond vader Klaas en moeder Jolanda, met daarachter twee van hun vier kinderen, Irene en Simon.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties