Duitse deelstaat Baden-Württemberg verbiedt versteende tuin

  De Duitse deelstaat Baden-Württemberg gaat versteende tuinen verbieden. Tegel- en grindtuinen zijn slecht voor de biodiversiteit stelt de deelstaat-regering. Dat meldt nieuwszender NTV.

  Minister-president Winfried Kretschmann noemt de versteende tuinen ‘vreselijk’. Overigens was de aanleg van tuinen die enkel uit tegels of grind bestaan al langere tijd niet toegestaan. Maar volgens het ministerie van milieuzaken zijn de tuinen in de mode gekomen, omdat ze als onderhoudsvriendelijk te boek staan.

  Een nieuwe milieuwet die toeziet op ecologische landbouw en het gebruik van pesticiden moet uitbannen, benadrukt het eerdere verbod op versteende tuinen nogmaals. Bestaande tegeltuinen moeten worden verwijderd of omgevormd. Overigens wordt vooral ingezet op samenwerking met tuineigenaren, die overtuigd moeten worden met argumenten en niet direct met dwang.

  Naast de aanpak van versteende tunen voorziet de nieuwe wet in een toename van ecologische landbouw met 30-40%, en de afname van het gebruik van bestrijdingsmiddelen met 40-50% in 2030.

   

   

  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Joanna van Casteren
  Joanna van Casteren
  3 jaren geleden

  Ik vind zo’n stenen tuin afschuwelijk!

  Johan Parlevliet
  Johan Parlevliet
  3 jaren geleden

  Oei daar gaan dan ook de Japanse tuinen ?

  Oscar Olsson
  Oscar Olsson
  3 jaren geleden

  Zo vol met stenen als hierboven vind ik ook niet kunnen maar als loop gedeelte of symbolische als rivier of zelfs met water zou mogelijk moeten blijven. Is namelijk in de natuur ook zo. Zo is grind namelijk ontstaan. Rivier grind dan. Dus niet split.

  Debbie
  Debbie
  3 jaren geleden

  Vind die tuinen net een kerkhof. Vreselijk . Eigenlijk vind ik een kerkhof mooier daar staan bloemen en bomen? . Gelukkig is mijn tuin anders.

  Mark
  Mark
  3 jaren geleden

  Zojuist m’n tuin volgezet een mooie mix van Berenklauw en Japanse Duizendpoot. Hopelijk is de gemeente zo tevreden gesteld.