‘Eenzaamheidsvirus bestrijden met bloemen en planten’

  Festa dei Nonni, Grootouderdag, is al 16 jaar een officiële feestdag in Italië. En toen kwam paus Franciscus in januari met het plan om in de zomer een Werelddag van grootouders en ouderen te houden. Charles Lansdorp van Felini Foundation zocht de verbinding.

  Begin dit jaar kreeg Charles Lansdorp, grondlegger van Festa dei Nonni, het bericht van een contactpersoon, dat het Vaticaan op 25 juli de eerste Werelddag van grootouders en ouderen zou gaan vieren. Dit bericht kwam voor Lansdorp als een verrassing, omdat in Italië de officiële Grootouderdag wordt gevierd op 2 oktober, de dag van de beschermengelen.

  Foto Alessia Giuliani

  „In eerste instantie dacht ik dat deze nieuwe dag in Italië verwarring zou kunnen geven. Het is juist daarom belangrijk om een verbinding te maken met Festa dei Nonni in oktober. ”‘If you can’t beat the pope, join him’, moet Lansdorp gedacht hebben. Een verbinding tussen de Werelddag van grootouders en ouderen en Festa dei Nonni lag voor de hand.

  Lansdorp: „Zo kunnen we jaarlijks starten met de campagne tegen eenzaamheid in de zomer – het gevoel van eenzaamheid is in de zomer ook sterk aanwezig bij de ouderen – en sluiten we de campagne af met de Festa dei Nonni in oktober.” (..)

  Het volledige interview met Charles Lansdorp lees je via mijnbloemisterij.nl in de digitale versie van de Bloemisterij.

  Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties