Emmen 5,5 ha oude kas armer, 9 ha nieuwe kas rijker

  De Stimuleringsregeling Revitalisering Landbouw Emmen 2016-2019 heeft in gastuinbouwgebieden Erica en Klazienaveen geleid tot de bouw van ruim 9 ha aan nieuwe kassen en de sloop van 5,5 ha aan oude kassen. Verder zijn twee energieverdeelsystemen aangelegd.

  Daarnaast vonden dertien mensen werk in de tuinbouw door de regeling. De gemeente heeft namelijk als subsidieverplichting opgenomen dat bedrijven actief op zoek moeten naar arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor  tien personen wordt bemiddeld naar een baan.

  „Mede door deze regeling hebben de tuinders in onze gemeente een belangrijke slag kunnen maken, waardoor de tuinbouwsector sterker en duurzamer is geworden”, zegt wethouder land- en tuinbouw Robert Kleine.

  Wellicht voortgezet

  De provincie Drenthe en de gemeente Emmen hebben €1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de regeling. Met de Stimuleringsregeling hebben negen tuinbouwbedrijven voor €19 miljoen geïnvesteerd in verbetering van de kwaliteit van de kassen en verduurzaming. Het beschikbare budget is volledig benut. De regeling liep tot en met eind 2019.

  Binnenkort wordt de regeling geëvalueerd. Afhankelijk van de uitkomst van de evaluatie wordt bepaald of de regeling en in welke vorm wordt doorgezet.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties