’Er is een tekort aan chrysanten uit Colombia’

  Het areaal chrysant groeit hard in Colombia. Volgens brancheorganisatie Asocolflores is Colombia momenteel zelfs leidend in de productie en export van chrysant. Grootste afnemer zijn nog altijd de Verenigde Staten. De grootste onafhankelijke chrysantenkweker Capiro zet echter het grootste deel van zijn bloemen naar het Verenigd Koninkrijk af. Met de boot.

  „Er is al 150 hectare chrysant bij gekomen in Colombia. De prijzen stijgen ook. Nog recent kreeg ik een telefoontje uit Californië: ’Zijn jullie gestopt met kweken van chrysant in Colombia, want er is niks te krijgen?’” Er is volgens de commercieel directeur van Deliflor Juan David Lecuona sprake van een tekort aan chrysanten uit Colombia.

  Volgens brancheorganisatie Asocolflores is Colombia momenteel leidend in de productie en export van chrysant. Van de 7.700 ha bloemen in Colombia, die bestemd zijn voor de export, bestaat 12% uit chrysant; dit gaat dus om 924 ha. Daarvan staat de overgrote meerderheid (80%) in Antioquia, in de buurt van Medellin. (..)

  Lees alvast meer over de chrysantenteelt in Colombia via mijnbloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties