Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Geavanceerd buffersysteem in aanbouw bij Gerbera United

  Geavanceerd buffersysteem in aanbouw bij Gerbera United

  0

  Tien jaar geleden huurden gerberatelers Wim Peter van den Berg en Dick Kooij een extra kas om te zien of ze konden samenwerken. Inmiddels zijn de bedrijven helemaal gefuseerd. Gerbera United teelt 162 soorten van piccolini tot pastini; zelfs voor een gerberakwekerij is dat een uitzonderlijk breed assortiment. Daarmee willen ze een one-stop-shopping-adres zijn voor de hele handel.

  Onlangs kocht het duo een derde locatie aan de Nieuwkoopseweg in Nootdorp om grootbloemige gerbera’s in te telen. Volgens de werktekeningen moet hier in november een geavanceerd buffersysteem staan voor de verdeling en de verwerking van gerbera’s. Zodra de nieuwe buffer draait wordt deze locatie de centrale verwerkingsruimte.

  „Door de bloemen van twee locaties op één plek te verwerken, verwachten we een efficiencyslag te maken”, zegt Van den Berg. „Hoe het systeem precies gaat werken en hoeveel menskracht we gaan besparen, dat weten we nog niet. Daar is het systeem te nieuw voor. Maar als het goed blijkt te werken, dan gaan we dit ook op onze locatie aan de Bredeweg neerzetten.”

  Lees meer over Gerbera United in Bloemisterij 37 of direct in het digitale magazine.

   

  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar