Gezegende bloemen op weg naar Rome

  Dinsdagmiddag 12 april is het transport met bloemen voor het Sint-Pietersplein vertrokken vanuit Lisse. Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, kwam naar Keukenhof om de bloemen te zegenen voor vertrek.

  Dit jaar verzorgt Piet van der Burg de bloemversieringen op het Sint Pietersplein in Rome voor de paasviering. De arrangeur vindt het een grote eer om, samen met een team van tientallen vrijwilligers en Nederlandse kwekers, de bloemenpracht te verzorgen. ‘In twee dagen tijd schikken we onder meer 35.000 bolbloemen en bijna 2.000 Avalanche-rozen tot een bloemenzee. De Anthurium is tot hoofdbloem verkozen. Deze typische hartvormige bloem staat symbool voor gastvrijheid. Het wordt een grote bloemenpracht in Vaticaan.’

  Sticker herkennen

  Koninklijke Van der Slot transport heeft speciaal voor dit transport een vrachtwagen bestickerd. Zo kunnen weggebruikers op de route van Keukenhof tot Rome het transport herkennen. Eenmaal in Vaticaanstad worden de arrangementen op Goede Vrijdag gemaakt, waarna op Paaszaterdag de beplanting in orde wordt gemaakt.

  Bron en foto’s: Keukenhof

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties