Greenport Westland-Oostland verandert naam in: Greenport West-Holland

  Greenport West-Holland is de nieuwe naam van Greenport Westland-Oostland. De oude naam van het regionale samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen dekte de lading niet meer omdat het gebied waarin de greenport actief is, inmiddels een grotere regio bestrijkt.

  Na de oprichting van de greenport Westland-Oostland in 2004 richtte deze zich aanvankelijk vooral op de traditionele tuinbouwgebieden in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Zuidplas en Waddinxveen. In de loop der jaren werd het werkingsgebied van de greenport echter vergroot. Zo sloot de gemeente Barendrecht zich bij de greenport aan.

  Ook werd de focus van de greenport breder dan de traditionele tuinbouw. Zo houdt de greenport zich ook bezig met onderwerpen als biobased tuinbouw en ’Feeding and Greening the Mega-cities’. Daarnaast zullen volgens de greenport cross-overs met andere sectoren en werkgebieden als gezondheidszorg, techniek (digitalisering), energie en de stedelijke omgeving steeds meer de toekomst van de tuinbouw bepalen.

  Triple helix
  Binnen Greenport West-Holland werken regionale en lokale overheden, het bedrijfsleven en kennisinstellingen (zoals onderzoeksinstanties en onderwijsinstellingen) samen aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Die samenwerking wordt ook wel een ’triple helix’ genoemd, een model voor samenwerking tussen drie partijen waarbij er tussen de partijen sprake van synergie is.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties