Vakblad voor de Bloemisterij Het vak IPM 2018 achter de rug. Wat waren de trends?

  IPM 2018 achter de rug. Wat waren de trends?

  0

  IPM kwam dinsdag traag op gang, maar de dagen daarna waren deelnemende bedrijven tevreden over de belangstelling. In het Vakblad voor de Bloemisterij van vandaag (vrijdag 26 januari) is te lezen hoe de ontwikkelingen zijn in de potplanten.

  In het kort kunnen we daar het volgende over zeggen: groene potplanten en succulenten zijn hot en bijna niet aan te slepen Phalaenopsis zit in een dip, ook al is niet iedereen het daar mee eens. Volgens anderen is de dip van tijdelijke aard en grotendeels al weer achter de rug. Vast staat wel dat de situatie in phalaenopsis van invloed is op die in sommige andere bloeiende potplanten.

  Partnerland

  De beurs begon met hoog bezoek. Omdat Denemarken dit jaar bijzonder ‘partnerland’ is van de beurs, kwam de Deense prinses Benedikta de beurs openen.

  Het Holland Collectief, traditioneel in hal 1, was vorig jaar het centrale hart van partnerland Nederland. Deelnemers hebben er een goed gevoel aan over gehouden. Sowieso extra onderlinge contacten en aanloop van bezoekers die normaliter niet het Holland Collectief aan doen. Extra business denken ze van niet, maar daarvoor is de IPM niet de meest aangewezen plek. Het is voornamelijk een uitstekende relatiebeurs.

  Geen Show Your Colours Award

  Het stond wel op de plattegrond, maar in de stand van BIZZ Holland in hal 12 was dit jaar door organisatorische miscommunicatie niet de Show Your Colours-competitie. In de competitie worden met name noviteiten van boomkwekerijgewassen onder de aandacht worden gebracht, maar ook wel tuinplanten, vaste planten en sierheesters. Volgend jaar staat de competitie gewoon weer op het programma van de IPM als het aan de organisatie van de competitie ligt.

  De complete analyse van groene planten, bloeiende planten en phalaenopsis is te lezen in het Vakblad voor de Bloemisterij van vrijdag 26 januari 2018.

   

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar