Bloem en Blad Bloemen en planten Kleurrijke biografie over Carl Linnaeus

  Kleurrijke biografie over Carl Linnaeus

  0

  Bij Uitgeverij Unieboek Het Spectrum verschijnt op 20 augustus een biografie over Carl Linnaeus van auteur Gunnar Broberg. Volgens de uitgever is het ‘een kleurrijke en complete biografie geworden over een al even kleurrijke wetenschapper – de man die de natuur rangschikte’.

  ‘God schiep, Linnaeus organiseerde.’ Zo omschreef Carl Linnaeus, de befaamde Zweedse arts, plantkundige, zoöloog en geoloog, zijn bijdrage aan de wetenschap. Het is kenmerkend voor de man die even briljant als trots was. Desalniettemin is deze beschrijving eeuwen later nog steeds van toepassing. Zijn systematische indeling van klassen, ordes, geslachten en soorten wordt nog altijd overal ter wereld gebruikt, evenals veel van de namen die Linnaeus aan de individuele soorten gaf.

  Systema Naturae

  Op basis van zijn eigen veldonderzoek in voornamelijk Zweden – maar ook in Nederland, waar hij tevens promoveerde – en dat van zijn studenten over de hele wereld, documenteerde Linnaeus duizenden planten- en diersoorten en was hij in staat om zijn inventaris van de wereld, Systema Naturae, te voltooien. Gebaseerd op authentieke, achttiende-eeuwse bronnen, neemt historicus Gunnar Broberg (1942) de lezer mee naar de bijzondere wereld van de vader van de biologische rangschikking, een tijd waarin de natuurhistorie nog in de kinderschoenen stond.

  De historische biografie bevat 520 pagina’s en kost in gebonden versie €39,99.

  Bron en foto’s: Unieboek Het Spectrum

  Reageer op dit artikel

  avatar