Lentiz-studenten werken samen met bedrijfsleven voor wedstrijd

  Derdejaars studenten van de opleiding Bloem & Design van Lentiz MBO Westland laten vandaag, dinsdag 23 maart, hun kennis en vaardigheden zien tijdens de uitvoering van een innovatief plantenarrangement. Zij werken hiervoor samen met bedrijven uit de sierteeltsector en moeten verschillende onderdelen van het vak onderzoeken, zoals de inkoop, verzorging en uitvoering.

  Studente Diewertje Marion is enthousiast over de opdracht van de wedstrijd en het bezoek van opdrachtgever Gerson Aalbrecht van Javadoplant. ‘Ik ben er achter gekomen dat er minstens achttien soorten wilde orchideeën in Nederland groeien.’ Gerson: ‘De opdracht is tweeledig: we dagen de student uit om zich te verdiepen in de wereld van orchideeën en met deze kennis een origineel arrangement te maken in de vorm van een planterrarium. De studenten krijgen de volledige vrijheid voor de invulling.’

  Gerson Aalbrecht van Javado met derdejaars Lentiz studenten.

  Alle eindresultaten van arrangementen zullen na de wedstrijd voor een langere tijd in de verschillende bedrijfsruimtes van Javadoplant en 4-attention te zien zijn. Hans Molenaar van 4-attention geeft aan enkele arrangementen in hun ontvangstruimte te presenteren en is benieuwd of studenten op die manier letterlijk en figuurlijk hun visitekaartje achterlaten.

  Geen publiek

  De wedstrijd is niet toegankelijk voor publiek. Wellicht is het bij versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk op een later moment de arrangementen te bewonderen bij de bovengenoemde bedrijven.

  Bron en foto: Lentiz MBO Westland

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties