De Boomkwekerij Markt FloraHolland presenteert nieuw model voor tarieven en lidmaatschap

  FloraHolland presenteert nieuw model voor tarieven en lidmaatschap

  0

  Deze week zal Royal FloraHolland tijdens de regiobijeenkomsten de nieuwe lidmaatschap- en tariefstructuur presenteren. In het voorstel is er rekening gehouden met de input van telers, zo meldt Steven van Schilfgaarde. Op 7 december, tijdens de ledenvergadering, kunnen leden over de nieuwe structuur stemmen.

  Royal FloraHolland heeft een nieuwe structuur voor lidmaatschapsvormen en tarieven opgezet. Deze week zal dit tijdens de regiobijeenkomsten gepresenteerd worden.

  Volgens de aankomende CEO, Steven van Schilfgaarde, is de input van telers in het nieuwe voorstel meegenomen. Van Schilfgaarde. „Belangrijke uitgangspunten zijn differentiatie en betalen voor gebruik. Ook mag het verschil tussen lid-aanvoerder en aanvoerder volgens leden sterker worden ingevuld. Tevens gaven telers aan dat de impact voor kleine klokkwekers te hoog is in de huidige structuur. Deze opmerkingen hebben we meegenomen in ons definitieve voorstel.”

  Om de impact voor telers inzichtelijk te maken, heeft de veiling een tool ontwikkeld. Door het invullen van de afzetgegevens krijgen leden inzicht in wat het nieuwe tarief voor hen zal gaan worden. Zo kunnen zij het voorstel van de veiling beter beoordelen. Telers moeten inloggen op de site om de tool te kunnen bekijken.

  Op 7 december kunnen leden stemmen over de nieuwe tarieven en lidmaatschapsvormen.

  Cindy van der Zwet
  Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

  Reageer op dit artikel

  avatar