Tuin en Landschap nieuws Marktleider BTL gaat per 1 oktober verder als idverde

  Marktleider BTL gaat per 1 oktober verder als idverde

  0

  BTL, marktleider op de Nederlandse groenmarkt, gaat per 1 oktober verder als idverde NL. De organsiatie bestaat verder uit idverde Advies, idverde Bomendienst en idverde Realisatie. Olaf Janssen blijft ook onder de nieuwe naam aan het roer staan als Country CEO.

  „Inmiddels zijn wij bijna twee jaar onderdeel van de idverde groep en daar zijn we trots op,” zegt Janssen. „We hebben in ieder land hetzelfde doel: waarde toevoegen voor onze klanten, voor de gebruikers van groen en voor de omgeving. De samenwerking met onze internationale collega’s inspireert en maakt ons sterker. Dit is voor ons reden om deze volgende stap te zetten.”

  Kennisuitwisseling

  Door de internationale kennisuitwisseling kan de organisatie verder werken aan vraagstukken zoals teruglopende biodiversiteit, klimaatverandering of het meetbaar maken van de waarde van groen. Janssen: „We hebben dagelijks contact met collega’s en blijven zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

  idverde NL is onderdeel van de internationale idverde groep, marktleider van de Europese groensector met locaties in Duitsland, Denemarken, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. idverde heeft een omzet van €700 miljoen en telt in Europa momenteel 7.000 medewerkers.

  Doorgroeimogelijkheden

  De idverde groep is ook bezig met een internationaal opleidingstraject voor hoger kaderpersoneel. Doordat de organisatie niet alleen internationaal, maar ook nationaal groeit, ontstaan er meer doorgroeimogelijkheden. Zo nam BTL dit jaar de Haagse firma’s Verboon Groen & GWW en Verboon Machines over. Deze firma’s gaan nu verder als idverde Realisatie, Den Haag.

  „Bijna één jaar geleden hebben wij ons aangesloten bij BTL”, zegt Arjan Dans, voorheen bedrijfsleider bij Verboon, nu vestigingsmanager bij idverde. „Het was best spannend om onderdeel te worden van een landelijk werkende partij. De samenwerking verloopt erg natuurlijk en we voelen ons echt onderdeel van het team.”

  In Tuin en Landschap 19 verscheen een interview met Olaf Janssen over de naamsverandering. Lees het artikel in ons digitale magazine (met inlog).

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  Reageer op dit artikel

  avatar