Online tulpen kijken dankzij Dag van de Tulp

  Een online tulpenglossy en een driedimensionale show. Dat is de editie 2021 van de Dag van de Tulp. Corona dwingt de organisatie tot deze digitale alternatieven.

  De tulpenbollen al waren ingebracht en gepoot voor de Dag van de Tulp, toen duidelijk werd dat het evenement niet door kon gaan op 22 januari 2021. Nu alles bloeit, zijn ze toch te zien in de hal bij Vertify (de nieuwe naam van Proeftuin Zwaagdijk)

  3D-show

  Met behulp van de zogeheten Matterporttechniek, onder andere bekend van Streetview en Funda, heeft de organisatie een driedimensionale show kunnen realiseren. Voordeel is dat de beelden ook na 22 januari beschikbaar blijven. Een Matterportcamera maakt 360 graden-beelden en je kan inzoomen.

  Loop digitaal door de show en klik je op een kist met bloeiende tulpen, dan krijg je extra info over de cultivar, bijvoorbeeld de naam van de veredelaar en de kruisingsouders. Precies zoals bij de normale show tijdens de Dag van de Tulp.

  Glossy TULP
  Afgelopen week verspreidde de KAVB, een van de organisatoren van het evenement, al de glossy TULP. Het online magazine bevat niet alleen info die normaal gesproken tijdens de Dag van de Tulp door de standsorganisatie wordt gedeeld met vakgenoten. In het 88 pagina’s tellende magazine ook aandacht voor de – in areaal – 20 grootste tulpencultivars, de BKD-keuringsresultaten van seizoen 2019-2020, de Keukenhof, projecten als De Groene Tulp en Bollenrevolutie 4.0, milieuvriendelijke behandeling van bollenmijten, de nieuwe tulpenclassificatie en bijzondere feiten over de tulp in de wereld van de kunst en cultuur.

  De organisatie van de Dag van de Tulp is in handen van de KAVB, Vertify (voorheen Proeftuin Zwaagdijk), Wageningen UR, CNB, Hobaho, Rabobank en het Clusius College.

  De glossy TULP bevat 88 pagina’s wetenswaardigheden, feiten en achtergronden rond tulp
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties