Politici in debat over toekomst Nederlands landschap

  ‘Keuzes voor ons landschap’, die naam heeft het debat dat acht kandidaat-Kamerleden 19 februari met elkaar aangingen. Debatcentrum De Balie nodigde de negen grootste partijen uit de Tweede Kamer uit. Op de PVV na gingen allen op de uitnodiging in, om in wisselende viertallen de degens te kruisen.

  Het debat begint met een stevige discussie tussen de kandidaten voor het CDA en D66. Beide heren verschillen met elkaar over hoeveel invloed de landelijke overheid op het landschap mag hebben. Het CDA pleit voor een terughoudende overheid; D66 wil juist gestuurd het Nederlandse landschap natuurinclusief maken.

  Economische ontwikkeling

  Daarna wordt er onder meer gesproken over de verhouding tussen natuurbehoud en economische ontwikkeling. Met name PvdA en SP zien weinig mogelijkheden om deze naast elkaar te laten bestaan. De PvdA vreest vooral de macht van de markt, terwijl de SP-kandidaat in herinnering brengt dat het stikstofprobleem nog niet is opgelost.

  In de digitale editie van De Boomkwekerij 4 staat een uitgebreid verslag van dit debat. Lees nu in MijnBoomkwekerij (met inlog).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties