Retailexpert Van Aarle: De lokale winkel zal blijven.

  Mensen zijn hun lokale winkels meer gaan waarderen. Dat is er ervaring van binnenstad- en retailexpert Stefan van Aarle. Hij richt zich ook op bloemisten en ‘groenwinkeliers’. „Gebruik deze trend om jezelf op de kaart te zetten, met service en persoonlijk contact.”

  Door online shoppen en corona heeft het midden- en kleinbedrijf het lastig. Toch zijn er volop kansen, vindt Van Aarle. De winkelstraat is volgens hem al enige tijd in transitie. Corona versnelt deze ontwikkelingen. Opvallende verandering in de laatste tien, vijftien jaar is vooral de rol van de overheid. Die heeft volgens Van Aarle lang moeite gehad om het teveel aan winkels en de leegstand aan te pakken – het bleef vaak bij plannen op papier – terwijl je nu ziet dat de problemen daadwerkelijk worden aangepakt.

  Niet alleen gemak en comfort

  Consumenten willen meer dan alleen gemak en comfort, stelt Van Aarle. Ze willen compactere winkelgebieden, die aantrekkelijk, bereikbaar én groen zijn. Met name het vergroenen van winkelgebieden is een belangrijk agendapunt bij gemeenten.

  Benieuwd naar de kijk van Van Aarle op het winkelgebied en de rol daarin van groen en lokale winkels? Lees het volledige interview met met de retailexpert in editie 37 van het Vakblad voor de Bloemisterij. Online lezen kan via mijnbloemisterij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  Binnenstad- en retailexpert Stefan van Aarle van het bedrijf StadsKracht (foto: Jan van Eijndhoven)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties