Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Robert Egberts: ’Kundig personeel geeft mij veel vrijheid’

  Robert Egberts: ’Kundig personeel geeft mij veel vrijheid’

  0

  Gentiaan is een eigenzinnig gewas, vatbaar voor bodemschimmels en lastig te telen. Door de hoge uitval is het nauwelijks een vaste plant te noemen, vindt teler Robert Egberts. Dat het goed loopt op zijn kwekerijen in Mijdrecht en De Kwakel heeft hij mede te danken aan de vaste groep mensen met wie hij al tientallen jaren werkt. Twee mensen zijn al 38 en 30 jaar op het bedrijf.

  „Er zit veel kennis en enthousiasme in de groep, en dat vertaalt zich in een beter resultaat. In de rustige tijd hebben vaste medewerkers wat minder te doen, maar in de drukke uren maken ze dat ruimschoots goed. Ik hoef niets meer uit te leggen of aan te sturen. Dat geeft mij vrijheid. Ik kan zonder problemen met vakantie gaan. Ik ben goed te missen.”

  Lees meer over het bedrijf van Robert Egberts in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week. Online lezen kan via deze link (inlog vereist)

  De winterteelt van amaryllis maakt voor Robert Egberts het plaatje rond

  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar