Hortipoint Staatsbosbeheer ‘Beste Overheidsorganisatie 2017’

  Staatsbosbeheer ‘Beste Overheidsorganisatie 2017’

  0

  Staatsbosbeheer heeft de verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017 gewonnen. Dit is maandagavond bekend geworden tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal.

  Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer, mocht de prijs in ontvangst. Deze werd uitgereikt door Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Stadsregio Parkstad Limburg en Waterschap Brabantse Delta waren de andere kanshebbers om de Overheidsorganisatie van het Jaar 2017 te worden.

  Samenwerkingen

  Staatsbosbeheer weet volgens de jury de belangen van bewoners, recreanten en het milieu op een natuurlijke en toekomstbestendige wijze aan elkaar te verbinden. De bijdrage van de Rijksoverheid is in 2013 met 70% gekort wat de organisatie gedwongen heeft samenwerking tot in het hart van de organisatie te verankeren.

  Door slim gebruik te maken van schaarse grondstoffen draagt Staatsbosbeheer bij aan de circulaire economie en zijn zij maatschappelijk gaan ondernemen door samenwerkingen aan te gaan met onder andere Reclassering Nederland, zorginstellingen en werkvoorzieninginstanties. Deze organisatie is een toonaangevend voorbeeld van hoe overheden zich opnieuw aan het uitvinden zijn om zich aan te passen aan de 21e eeuw, aldus het oordeel van de jury.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar