Telers betalen nog twee jaar voor ‘Kennis in je Kas’

  Het ministerie van LNV heeft een zogenoemde Verbindend Verklaring afgegeven voor stichting Kennis in je Kas (KijK) voor 2021 en 2022. Daardoor betalen ook deze periode álle glastuinbouwbedrijven mee aan gewasoverstijgend innovatieonderzoek. Evenals in 2019 en 2020 is de telersbijdrage € 350 per hectare per jaar.

  Kennis in je Kas (KijK) is een initiatief van GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland en Glastuinbouw Nederland via de Brancheorganisaties Groenten&Fruit en Siergewassen. In 2018 is bepaald dat voor gewasoverstijgend innovatieonderzoek minimaal € 3 miljoen per jaar noodzakelijk is. Daar is de aanvraag Verbindend Verklaring op gebaseerd en dat komt neer op een telersbijdrage van € 350 per hectare per jaar. Het totaalbedrag wordt verdubbeld door het ministerie van LNV, op voorwaarde dat de hele sector meebetaalt. Hierdoor is jaarlijks ca. € 6 miljoen beschikbaar.

  De kern van de Verbindend Verklaring is dat hiermee ook bedrijven die geen lid zijn van Glastuinbouw Nederland en/of een afzetorganisatie in de sierteelt- of groente- en fruitsector meebetalen aan de gewasoverstijgende onderzoeksprojecten in het kader van Kennis in je Kas. Dat gebeurt in de drie innovatieprogramma’s Kas als Energiebron, Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid en Glastuinbouw Waterproof.

  Vanwege de looptijd van het gemeenschappelijk EU landbouwbeleid t/m 2020 was een tweede aanvraag voor een Verbindend Verklaring nodig. Recent kon het ministerie van LNV het besluit over 2021 en 2022 nemen.

  Meer informatie over de Verbindend Verklaring en Kijk is te vinden op de website van Kennis in je Kas.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties