Week van de Potroos start met eetbare rozen

  In rozendorp Lottum start zondag de jaarlijkse Week van de Potroos, met extra aandacht voor eetbare rozen veredeld door Pheno Geno Roses.

  De Week van de Potroos opent zondag 18 juni met een kookevenement in De Rozenhof, het rosarium plus rozenkenniscentrum in het Noord-Limburgse dorp.

  Een Nederlandse en Duitse topkok gaan streekproducten gebruiken zoals asperges en blauwe bessen, maar ook rozenblaadjes van nieuwe cultivars die veredeld zijn door het Nederlands-Servische bedrijf Pheno Geno Roses.

  In De Rozenhof zullen streekkoninginnen en prinsessen uit de grensstreek de gemaakte gerechten, waaronder ook rozenijs, promoten.

  Nieuwe roos dopen

  Tevens is er de jaarlijkse potrozenkeuring. De winnaar wordt zondag bekendgemaakt. Er zal dan ook een speciale nieuwe roos worden gedoopt, ditmaal veredeld door Kordes.

  De Week van de Potroos duurt tot en met zondag 25 juni. Schoolkinderen uit Lottum en Grubbenvorst volgen dan workshops rondom de smaak van rozen. Ook mogen ze hun eigen potroosje stekken en mee naar huis nemen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties