Albert Heijn laat eenmalige plastic plantentrays recyclen

  Albert Heijn laat alle gebruikte eenmalige plastic plantentrays nu nog recyclen, zo laat een woordvoerder van de supermarktketen desgevraagd weten. „In het kader van ons duurzaamheidsbeleid staan we vanzelfsprekend open voor een meer duurzame oplossing voor de bestaande trays en volgen we de ontwikkelingen daarin op de voet.”

  Alle gebruikte plastic plantentrays gaan volgens de woordvoerder terug naar het middelencentrum van AH. „Dat is het verzamelpunt voor reststromen uit onze winkels. Vervolgens worden de trays gerecycled”, aldus Ronald van der Aart, manager External Relations van AH.

  Sinds 2013 volgt AH een zogenoemde 4R-richtlijn rondom verpakkingen. Die houdt volgens Van der Aart in dat het bedrijf probeert het aantal verpakkingen terug te dringen, verpakkingen te hergebruiken en te recyclen en waar mogelijk over te stappen op het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. „Zo is het onze ambitie om in 2025 minimaal 25% minder verpakkingsmaterialen te gebruiken voor onze eigen-merkproducten. Op dat moment moet bovendien 100% van alle gebruikte verpakkingsmaterialen duurzaam zijn.”

  AH wil zijn impact op het milieu zo klein mogelijk houden. „Dat doen we bijvoorbeeld door de bouw van duurzamere supermarkten, het gebruik van zuiniger transport, het tegengaan van voedselverspilling en een reductie van verpakkingsmaterialen”, aldus Van der Aart.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties