Amsterdammers vele festivals beu

  Een groep Amsterdammers is het beu dat vanwege de vele festivals en evenementen parken en pleinen een groot deel van het jaar niet toegankelijk zijn. Met de crowdfundingsactie Mokum Reclaimed willen zij een vergunningaanvraag financieren voor het vrije gebruik van parken en pleinen.

  Schade aan flora en fauna
  In Amsterdam vinden jaarlijks honderden evenementen plaats waardoor parken en pleinen niet vrij toegankelijk zijn voor de bewoners, omdat er voor de entree moet worden betaald. Daarnaast zorgen de festivals in de parken voor schade aan flora en fauna, vervuiling en lawaai voor de wijde omgeving, zo schrijft de groep Amsterdammers op de crowdfundingswebstie www.gofundme.com.

  Verkoop van de openbare ruimte
  De groep is niet tegen festivals of evenementen, maar wel tegen de verkoop van de openbare ruimte, zoals zij dit gebruik noemen. Onder de naam Mokum Reclaimed willen zij voor 2019 een vergunning aanvragen voor het vrije gebruik van alle parken en pleinen in Amsterdam door de bewoners van de hoofdstad. Daarvoor is €4.250 nodig. De groep hoopt dit bedrag door middel van crowdfunding bij elkaar te brengen.

  (Foto: Shutterstock)

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties