Bijna alle signalen op groen in China

  China lijkt een land met onbegrensde mogelijkheden. De markt voor bloemen en planten is al meer dan €20 miljard en groeit. Een belangrijke katalysator is de groeiende middenklasse. „Er zijn een sterke nationale strategie en promotiecampagne nodig om de potentie van de markt beter te gebruiken”, zegt landbouwraad Wouter Verhey.

  Na het eerste half jaar van 2020 waarin covid-19 de maatschappij domineerde, lijken alle signalen weer op groen te staan voor de Chinese economie. De groei van de sierteeltsector heeft zich ook hervat. Van 2015 tot en met 2019 nam de marktgrootte van de totale sierteeltsector jaarlijks met 6,2% toe tot €20 miljard.

  De cijfers zijn van Wouter Verhey. Hij is de Nederlandse landbouwraad in China. Verhey was een van de sprekers op het webinar van AIPH, Floriculture International en Jungle Talks dat op 23 februari plaatsvond.

  Gedwongen thuis

  Een belangrijke ontwikkeling voor de sierteeltsector in China is de verstedelijking van het land. 54% van de werkpopulatie woont in grote steden. In 2030 groeit de werkende bevolking naar 72%, luidt de verwachting. De werkende bevolking heeft meer te besteden en is een belangrijke factor in de groei van de sierteeltsector. (..)

  Lees het volledige artikel in De Bloemisterij editie 11 Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties