Bloemetje op Valentijnsdag gaat boven etentje

  Van de mensen die met Valentijnsdag hun geliefde willen verrassen, doet 64% dat het liefst met bloemen. Daarbij is roos veruit favoriet. Dat blijkt uit een enquête van Topbloemen.nl, die is uitgevoerd via de kanalen van de online bloemist en waaraan duizend mensen hebben deelgenomen. „Het gaat dus om mensen die al eerder online bloemen hebben gekocht”, zegt Tessa Puijk, adviseur bij Van Diemen PR, die het onderzoek heeft uitgevoerd.

  Roos onveranderd favoriet
  Volgens de enquête kijken acht op de tien Nederlanders uit naar Valentijnsdag. Negen op de tien verkiest het ontvangen van een bloemetje boven een etentje. En hoewel de roos vaak gezien wordt als hét cliché-voorbeeld van romantiek, blijkt driekwart van de ondervraagden dit helemaal niet afgezaagd te vinden.

  Anonieme afzender
  Een anoniem bloemetje heeft een behoorlijke impact op de ontvanger. Zo geeft 45% aan heel blij te zijn als zij bloemen ontvangen van een anonieme gever, kan 28% niet slapen voor zij weten wie de afzender is, heeft 16% thuis wat uit te leggen en zou 7% gelijk foto’s delen via social media.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties