Bouke Arends geïnstalleerd als burgemeester van Westland

  Bouke Arends (52) is gisteren geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van de gemeente Westland. Dat gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering. Arends’ voorganger, Agnes van Ardenne-van der Hoeven, hing hem de ambtsketen om.

  In zijn installatierede gaf Arends aan ’bar’ veel zin te hebben in het burgemeesterschap en zich te verheugen op de kennismaking met de bevolking. „Ik heb er alle vertrouwen in dat ik, als geboren Drent met Fries bloed, mij heel snel weet te wortelen in Westland. En als de Westlanders mij daar een beetje bij helpen, zeker in het begin, dan gaan we samen heel mooie jaren tegemoet.”

  Bouke Arends (links) wordt op 18 december door Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Westland. Foto’s: Thierry Schut

  Motorclub
  Arends is gehuwd en vader van twee dochters en een zoon. De politieke loopbaan van Arends begon in 1987 toen hij als twintigjarige in Emmen gemeenteraadslid voor de PvdA werd. Van 2002 tot 2010 was hij voorzitter van de Emmense PvdA-fractie en sinds 2010 wethouder en loco-burgemeester van Emmen. Vorig jaar haalde Arends het landelijke nieuws toen hij als waarnemend burgemeester van Emmen het lokale clubhuis van de motorclub No Surrender sloot. In verband met bedreigingen die hij naar aanleiding daarvan kreeg, dook hij een aantal weken onder in Schotland.

  Voordat hij wethouder werd, was Arends werkzaam als voorzitter van de raad van bestuur van de Rijnbrink Groep in Nijverdal, een provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken en culturele organisaties. Arends heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool Drenthe en volgde een studie openbaar bestuur aan de TU Twente.

  ’Aanpakker’
  Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, noemt hem „een aanpakker die dicht bij de mensen staat. Nuchter, resultaatgericht, hardwerkend en gewend om te werken in een hectische omgeving.” Arends’ voorganger Van Ardenne was bijna 15 maanden waarnemend burgemeester van Westland.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties