De Cruydt-Hoeck wint eerste Rob Leopold & Hein Koningenprijs

  Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk van de Cruydt-Hoeck hebben de eerste Rob Leopold & Hein Koningenprijs gewonnen. Deze tweejaarlijkse wisseltrofee is bedoeld voor vernieuwende initiatieven in het natuurrijke groen.

  Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel krijgen van Hein Koningen de naar hem genoemde prijs uitgereikt. (Foto: Stichting Oase)

  Hein Koningen reikte de naar hem genoemde prijs zelf uit. Dit gebeurde op 22 september, tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Stichting Oase. Helmantel en Bijkerk wonnen de prijs omdat zij zich met hun bedrijf in wilde bloemenzaden inzetten voor een bloemrijke wereld en het bevorderen van de biodiversiteit. De prijs bestaat uit een beeldje, gemaakt door Hester de Beus en een houtsnede van Siemen Dijkstra.

  Prijs voor jonge mensen
  Stichting Oase wil de Rob Leopold & Hein Koningenprijs tweejaarlijks uitreiken aan jonge mensen die de natuurrijke leefomgeving op bijzondere wijze bevorderen. De prijs is genoemd naar de in 2005 overleden Rob Leopold (schrijver, dichter, filosoof en inspirator van onder meer natuurtuinen) en Hein Koningen (hoeder van het Amstelveense heemgroen en oud-voorzitter van Stichting Oase). Beiden hebben volgens de stichting een grote bijdrage geleverd aan het denken over, stimuleren en realiseren van natuurrijke tuinen en parken.

  Zaden van inheemse herkomst
  De Cruydt-Hoeck is in 1978 opgezet door Rob Leopold en Dick van den Burg. In 2007 hebben Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk het bedrijf overgenomen en hebben het sindsdien ontwikkeld tot een plek waar een groot sortiment wilde plantenzaden van inheemse herkomst en sinds twee jaar ook wilde planten gekweekt worden. Bovendien adviseren zij over de toepassing hiervan in particuliere tuinen en in het openbaar groen.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties