DFG-grondlegger Art van Duijn overleden

  Zaterdagochtend 25 juli is Art van Duijn in zijn slaap overleden. Van Duijn was mede-oprichter van Dutch Flower Group en gaf 11 jaar leiding aan het handelshuis.

  Van Duijn is een van de grondleggers van de Dutch Flower Group. In januari 1999 fuseerden de twee handelsbedrijven OZ Group (van de familie Van Zijverden) en de Van Duijn Groep (van de familie Van Duijn). De omzet na de fusie bedroeg destijds € 250 miljoen.

  V.l.n.r.: Klaas van Zijverden, Jaco van Zijverden, Marco van Zijverden, Art van Duijn en Jaap van Duijn.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Van Duijn kreeg in 1999 de leiding over de handelsgroep. In 2010 trad hij terug en volgde Marco van Zijverden hem als topman op. De omzet was inmiddels verdrievoudigd en bedroeg € 750 miljoen. In een interview in het Vakblad voor de Bloemisterij zei hij destijds over zijn stoppen. „Je moet op het hoogtepunt het feestje verlaten. Ik stop liever een dag te vroeg, dan een dag te laat.”

  Geen domme dingen doen

  Van Duijn heeft de nieuwbouw in Aalsmeer-Zuid als een hoogtepunt ervaren. Het nieuwe pand werd in 2007 geopend door Jan Peter Balkenende. Ook het bezoek van prinses Maxima is hem altijd bijgebleven.

  Van Duijn heeft altijd met een goed gevoel op de fusie teruggekeken. „Schaalgrootte biedt voordelen. Je kunt er heel ingewikkeld over doen, maar het draait toch vaak op prijs. Het is een succes geworden. We zijn sterker geworden dan we van tevoren hadden kunnen denken. We hebben veel kennis in huis en kennen de markt. We maken minder fouten en doen minder domme dingen. Een voorbeeld? We nemen geen risico’s met het debiteurenbeleid. We hebben ontzettend veel van elkaar geleerd”, zo zei hij tien jaar geleden in zijn ‘afscheidsinterview’.

  Van Duijn was nog jaren nauw betrokken bij de Dutch Flower Group als lid van de Raad van Commissarissen. Hij nam formeel afscheid in 2019.

  Van Duijn is 69 jaar geworden.

   

   

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  alewijn broere
  alewijn broere
  3 jaren geleden

  Mijn medeleven voor de familie Van Duyn; speciaal voor zijn vrouw Clara. We kennen elkaar uit de Oosterhout periode. Veel sterkte toegewenst