Dwangsom van tafel, boomkweker kan verder met grondwerkzaamheden


  Een Buxus-kweker uit Nieuwaal kan verder met grondwerkzaamheden zonder te hoeven vrezen voor een dwangsom. De bestuursrechter heeft de gemeente Zaltbommel, die de dwangsom preventief had opgelegd, teruggefloten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

  De boomkweker zou een archeologisch waardevolle terp hebben afgegraven. De gemeente wilde met de dwangsom voorkomen dat er nog meer schade aan de terp zou worden aangericht.

  De ondernemer zegt dat hij de terp niet heeft aangetast en maakte bezwaar tegen het besluit van de gemeente. Omdat de bezwaarprocedure lang duurt en het kweekseizoen binnenkort begint stapte de ondernemer naar de rechter.

  Onzekerheid voor kweker

  De bestuursrechter vindt dat de gemeente niet duidelijk genoeg heeft omschreven welke werkzaamheden de kweker niet mag uitvoeren. Dat brengt te veel onzekerheid met zich mee voor de ondernemer, die zich moet voorbereiden op het nieuwe kweekseizoen.

  Daarnaast wees de rechter erop dat nog niet vaststaat of de terp inderdaad vlakgetrokken is. Er moeten nog nauwkeurige metingen worden gedaan. Het is nu nog te vroeg om preventief een dwangsom op te leggen, zo oordeelt de bestuursrechter. In afwachting van de bezwaarprocedure is de maatregel nu van tafel.

  Bron: Algemeen Dagblad

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties