Eerste substraten met RPP-label op de markt

  Vier bedrijven leveren duurzaam geproduceerde substraten met het Responsibly Produced Peat-label (RPP): Lentse & Slingerland Potgrond uit Nederland, Greenyard Horticulture uit België, en Compo en Euflor uit Duitsland. Zij voldoen aan alle normen om substraatproducten met het RPP-label op de markt te brengen.

  Het RPP-label houdt in dat het gecertificeerde veen in het substraatproduct afkomstig is van gecertificeerde veenextractievelden. Het veen is geproduceerd in overeenstemming met strenge criteria op gebied van selectie van veengebieden, winning en verantwoordelijkheden voor het gebied na gebruik.

  Dit houdt onder meer in dat veenwinning in waardevolle veengebieden met grote natuurwaarden niet is toegestaan, en negatieve invloed op deze gebieden wordt voorkomen. Bij voorkeur wordt het materiaal gewonnen uit gedegradeerde veengebieden en wordt het gebied hersteld na gebruik. Veenproducerende bedrijven en locaties worden altijd beoordeeld door een onafhankelijke inspecteur.

  Stichting Responsibly Produced Peat
  Stichting Responsibly Produced Peat is een Europese organisatie waar internationale partijen uit de veenindustrie, NGO’s en wetenschappers bij betrokken zijn. RPP hanteert een betrouwbaar en transparant certificatiesysteem voor verantwoorde productie van veen dat gebruikt wordt als een waardevol bestanddeel voor substraten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties