Energietransitie drukt op begroting Westland

  De investering die nodig is voor de ontwikkeling van een Westlands Warmtesysteem drukt flink op de begroting van gemeente Westland. Samen met het gasloos maken van woningen gaat het om een begrotingspost van €1,2 miljoen. Grootste kostenpost vormt echter Jeugdzorg, waarvoor de glastuinbouwgemeente €7 miljoen tekortkomt. Blijven ingrepen uit, dan loopt het tekort van Westland de komende jaren op tot €14 miljoen in 2023, waarschuwt wethouder Ben van der Stee (Financiën).

  Gezien de huidige financiële situatie heeft Westland op dit moment geen ruimte voor nieuwe investeringen en nieuw beleid. De gemeente moet pijnlijke keuzes maken waarvan iedereen volgens Van der Stee de gevolgen gaat ervaren: inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen.

  Foto: Shutterstock

  Uitgangspunt voor burgemeester en wethouders is en blijft dat er in september een meerjarenbegroting komt zonder tekorten. De komende weken bereidt het college van burgemeester en wethouders oplossingen voor om financieel gezond te blijven. Deze zullen medio juni in de zogenaamde Voorjaarsnota worden gepresenteerd.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties