Hortipoint Harry Brockhoff: ’Het wordt een spannende avond’

  Harry Brockhoff: ’Het wordt een spannende avond’

  0

  Harry Brockhoff, CFO bij Dutch Flower Group, ziet de stemming over de brexitdeal met spanning tegemoet. Al geeft hij aan dat de écht spannende periode nog moet komen. „Na 29 maart wordt het het allerspannendst” zo zei hij vanochtend op radiozender BNR.

  Dinsdagavond 15 januari stemt het Britse Lagerhuis over de deal die premier Theresa May heeft gesloten met de Europese Unie over de brexit. In dat akkoord zijn verschillende afspraken vastgelegd, onder meer over een overgangsperiode en de verplichting dat het Verenigd Koninkrijk €42 miljard aan de EU betaalt.

  Brockhoff heeft nog een kleine hoop dat het parlement vanavond positief stemt over het akkoord, maar hij gaat uit van een harde brexit. Hij pleit voor een transitieperiode en doet een oproep aan de Nederlandse overheid om alles straks goed te laten verlopen. „De Engelse Moederdag op 31 maart kunnen we in ieder geval goed beleveren, maar daarna wordt het echt spannend.”

  Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke afzetmarkt voor Dutch Flower Group. Zo’n kwart van de totale omzet gaat hierin om. Dit komt neer op €375 miljoen.

  Benieuwd naar het fragment? Luister hier.

   

  Cindy van der Zwet
  Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

  Reageer op dit artikel

  avatar