Meer retailers stellen vragen over veen


  Peat free. Torffrei. Met name Engelse en Duitse overheden komen met strengere eisen aan veenwinning en veengebruik. De vraag is of daarmee de discussie over veenvermindering in een stroomversnelling komt.

  In Duitsland gooide landbouwminister Julia Klöckner een half jaar geleden de knuppel in het hoenderhok. Zij stuurde tuincentra en bouwmarkten een brief met de oproep om geen producten meer te verkopen waarin veen is verwerkt. Daarmee schopte zij in ieder geval behoorlijk wat mensen tegen de schenen die menen dat de Duitse overheid daarmee te hard van stapel loopt.

  Met name Engelse en Duitse overheden komen met strengere eisen aan veenwinning en veengebruik. (Foto: Shutterstock)

  Een enkele retailer stelt op korte termijn harde eisen aan haar leveranciers. Voor veel andere retailers geldt dat veengebruik een issue is waar in ieder geval serieus naar gekeken wordt.

  In De Boomkwekerij 4 leest u een omslagverhaal met daarin reacties van een aantal retailers ten aanzien van veengebruik. Welke eisen stellen onder andere Aldi, Lidl en B&Q aan hun leveranciers? Dit nummer ligt 19 februari bij abonnees op de mat. Of lees het artikel in het digitale magazine van De Boomkwekerij.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties